Medlemmars evenemang

På denna sida läggs evenemang och utställningar in som enbart anordnas av medlemmarna själva. För evenemang arrangerade av Blekingepärlor, se under Aktuella evenemang.

Utställning hos Pensionat Järnavik

Under februari månad ställer konstnären Kicki Rydelmalm ut målningar hos Pensionat Järnavik. Rydelmalms målningar är en blandning av naturen, myter och den fysiska kroppen.

Målningarna som ställs ut i Järnavik är en tolkning av de fem elementen i blandteknik (collage, akvarell och grafik).

Besöksadress. Järnaviksvägen 80, 372 63 Bräkne Hoby

Aktuella öppettider hittar du på www.pensionatjarnavik.se

Höstmarknad hos Äggaboden i Gärestad

Till helgen den 14-15 oktober 2023 (lördag och söndag) mellan klockan 11-16 båda dagarna äger den årliga höstmarknaden hos Äggaboden i Gärestad rum. Runt 50 utställare i form av producenter, hantverkare och mathantverkare kommer att vara på plats.

Några av våra medlemmar kommer att ha en gemensam utställning under marknaden. Kristina Sääf, Pia Eriksson, Cissi Cronström, Pia Marcolin och Emmi Marcolin. Vi ställer ut målningar i olika tekniker som akvarell, akryl, olja. Smycken, stickade raggsockar, makramé, vykort med mera. På plats under marknaden finns även Mikklagård, vår medlem nr 42.

I Äggabodens restaurang serveras både lunch och fika och trädgården serveras vedugnsbakad pizza. Äggabodens vinleverantör Pompette öppnar vinbar i trädgården.

Det kommer finnas mycket roligt för både stora och små. För barnen arrangeras bland annat ansiktsmålning och ridning!

Marknaden har fri entré, men du betalar en parkeringsavgift om 20 kr som oavkortat går till Listerby IK.

Äggaboden är vår medlem nr 12 i listan under fliken ”Vi Blekingepärlor”, om du skulle vilja läsa mer. Du kan också besöka Äggabodens hemsida www.aggaboden.se för mer information eller besöka deras Instagram @aggaboden.

Vi ser väldigt mycket fram emot helgen och hoppas att vi ses!

Ingela Lindblom Utställningar

Ingela Lindblom ställer ut sina alster.

Den 2-3 september finns hennes alster utställda på en samlingsutställning på Holken i Yxanäs under Tingsryds konstrunda. Det är öppet båda dagarna mellan 10:00-17:00.

Från och med den 6:e september finns Ingelas verk även utställda på Majas Konstcafé på Torkö utanför Ronneby. Utställningen pågår till och med den 1:e oktober. Majas Konstcafé är öppet onsdag-söndag mellan klockan 12:00-17:00.

Varmt välkomna!

Utställning i Sillhövda församlingshem/ 17:e – 30:e juli

Ingela Lindblom är med på en samlingsutställning med sina tavlor, ofta med motiv från smultronställen i och runt Blekinge.

Utställningen äger rum i Sillhövda församlingshem mellan den 17:e och den 30:e juli och har öppet varje dag under denna period mellan klockan 13:00-16:00.

Utställning i Majas konstbutik och café på Torkö /5:e – 30:e juli

Pia och Luigi Marcolin med smycken i silver och glas och Marie Jennfors med målningar i akvarell ställer ut sina alster i Majas konstbutik på Torkö som ligger mellan Ronneby och Karlskrona.

Pias, Luigis och Maries alster ställs ut mellan 5:e – 30:e juli. Öppet mellan onsdag – söndag kl. 12:00 – 17:00.

Sankta Klaras väg 2, 372 94 Listerby

Utställning i Kuggeboda byahus /9:e – 23:e juli

I Kuggeboda byahus pågår en hantverks och konstutställning där tre av Blekingepärlornas medlemmar finns med och ställer ut sina alster.

Slöjdade föremål av Ted Johansson. Vävda alster tillverkade av Gertie Gustafsson och målningar av Pia Eriksson.

Utställningen i Kuggeboda pågår mellan den 9:e – 23:e juli och är öppen mellan klockan 13:00 – 17:00 varje dag under denna period.

Här finns även fika till försäljning.

Adress för GPS: Kuggeboda 135, 37294 Listerby

Öppen ateljé i Sörgården

Sörgårdens Konstateljé, nr 1. (Söderstrandsvägen 5, Listerby) Långfredagen öppet kl. 11-16 Påskafton öppet kl. 10-14.

Försäljning av målningar och posters i akryl målade av Emmi Marcolin och smycken i silver och kristall, tillverkade av Pia och Luigi Marcolin. Välkommen!

Utställning hos Pensionat Järnavik

Hos Pensionat Järnavik inleds påsken med en utställning av lokala konstnären Carina Sköld Lindberg, som skapar vackra akvareller i vårt fina biosfärområde i Järnavik. Utställningen öppnas kl. 12:00 på långfredagen. I samband med utställningen går det även att äta en påskinspirerad lunch. Varmt välkommen!

Järnaviksvägen 80, 372 63 Bräkne Hoby