19. Göholms B & B

NU STÄNGER JAG GÖHOLM B&B

Känns ganska skönt när jag äntligen bestämt mig även om det är med visst vemod. Detta vackra hus har haft en särskild plats i mitt hjärta. Det är lätt att bli förälskad i Göholm. Alla underbara gäster som vi tagit emot. En del har betytt lite mer än andra. Jacques, författaren, som bodde 17 dagar hos oss medan han väntade på att flytta in i sitt nyköpta hus, är en av dem. Generalamiral Pukes släktingar som berättat om Puke och Göholm och gett mig en länk till och ett stort intresse för Göholms historia. Att få komma in i Pukes gravkapell var en riktigt häftig upplevelse. En del av oss som bott här har tydligt känt historien och kanske att något mer finns här.

Ett par stora inom fiske har besökt oss. Sebastienboudet och hans fina söner satte avtryck. Varje gång jag är i köket tänker jag med värme på dem. Danskar, tyskar, bröllopspar, holländare, schweizare, vindkraftsklättrare, försäljare, bloggare och många fler har vi serverat frukost, småpratat med och berättat historien om Puke och familjen Werner. Precis så som jag föreställt mig var det att driva detta B&B. De vackraste omgivningar man kan tänka sig. Vandringsstigar i naturreservatet genom den unika lövskogen ner till strandängarna med perfekta små badvikar. Ett paradis för naturälskare.

Jag kommer också i fortsättningen att vara på Göholm som tur är. Vi har fortfarande ett engagemang här. Men nu får vi mer tid att lägga fokus på gårdsbutiken, restaurangen och vårt B&B vid Äggaboden. Mer info kommer om vårt B&B i Gärestad. Dessutom har vi ett nytt projekt på gång som vi hoppas ska falla många i smaken. 
/Anna-Lena